previous arrow
next arrow
Slider
-32%

Olej Rokitnikowy z rokitnika ałtajskiego Siberian Oils 250 ml + 100 ml za 1 zł

74,80  50,90 

Add to Wishlist

Opis

Suplement diety uzupełniający dietę w kwas α-linolenowy oraz linolowy.Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6, omega-7 i omega-9

Olej rokitnikowy -“owoc”  Syberii

OLEJ ROKITNIKOWY SYBERYJSKI 250 ml + 100 ml za 1 ZŁ

Rokitnik jest unikatową rośliną zasobną w wiele związków o dużym znaczeniu w lecznictwie: prowitaminy z grupy A (karotenoidy – do 250 mg%), witaminy C (50 do 200 mg%), E (do 150 mg%), K, B, B2, B6, P, kwas foliowy, fosfolipidy, flawonoidy, antocyjany, sterydy (prowitamina D), cukry, kwasy organiczne (jabłkowy, cytrynowy, nikotynowy) i garbniki. Ponadto owoce zawierają nawet do 12% oleju tłustego (wit. F) będącego źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i glicerydów kwasów: oleinowego, linolowego, palmitynowego i stearynowego oraz liczne sole mineralne (szczeg. żelazo, bor i mangan).

Olej rokitnikowy bywa stosowany z dobrym skutkiem zewnętrznie w różnych dolegliwościach błon śluzowych i skóry, zwłaszcza odmrożeniach i oparzeniach (także promieniowaniem UV i gamma), odleżynach, uszkodzeniach skóry, trudno gojących się ranach (w tym egzemy, łuszczyce i grzybice), zapaleniu pochwy i szyjki macicy oraz nadżerkach. Stosowany bywa także jako środek łagodzący bóle, w tym reumatyzm i podagrę, a w kosmetyce przeciw wypadaniu włosów i do pielęgnacji skóry ciała i twarzy.

Olej stosowany do wewnątrz pomaga przy wszelkich chorobach wrzodowych przewodu pokarmowego, zaburzeniach czynnościowych przewodu pokarmowego, problemach wątrobowych i awitaminozach.

Uwaga:
Opis właściwości preparatu Olej Rokitnikowy Syberyjski zawarty w niniejszym opracowaniu ma charakter wyłącznie informacyjny. W razie choroby skontaktuj się z lekarzem i zastosuj do jego zaleceń. W żadnym wypadku kuracja preparatem Olej Rokitnikowy nie zastępuje leczenia prowadzonego przez lekarza medycyny.

Olej rokitnika ałtajskiego jest naturalnym produktem pochodzącym z owoców rokitnika ałtajskiego. Jego smak jest charakterystyczny owocowo-oleisty. Jest idealny do przyrządzania potraw, a sałatkom nadaje szczególnie łagodny i owocowy smak. Olej ten można również stosować do pielęgnacji skóry i jako olej do masażu.

Produkt uzyskiwany w procesie zimnego tłoczenia.

Skład produktu: olej rokitnika ałtajskiego (koncentrat) 35%, olej słonecznikowy 65%,

Oryginalny olej z rokitnika ałtajskiego występuje WYŁĄCZNIE w wersji rozprowadzonej w oleju słonecznikowym, ze względu na ograniczenia w przyswajania minerałów przez organizm. Czysta postać oleju rokitnikowego nie występuje w wolnej sprzedaży i NIE może być przeznaczona do celów spożywczych oraz kosmetycznych, ze względu na fakt, że jest wydalana lub odrzucana przez organizm.

W wersji skoncentrowanej może również być szkodliwa dla organizmu. Wersja 100%-wa sprzedawana jest wyłącznie jako surowiec produkcyjny i nie występuje w wolnej sprzedaży.

Oferowana przez nas wersja posiada najwyższą możliwą koncentrację oryginalnego oleju z rokitnika ałtajskiego, która może być przyswojona przez organizm, a co za tym idzie minerały w niej zawarte spożytowane we właściwy sposób, z najmniejszą stratą wydalniczą.

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej Rokitnikowy z rokitnika ałtajskiego Siberian Oils 250 ml + 100 ml za 1 zł”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

0